donderdag 20 december 2012

Content publiceren binnen of buiten een Site Collectie: wat kan en wat kan niet?

Of je content vanuit de ene site in een andere kunt publiceren is eigenlijk afhankelijk of beide sites binnen dezelfde Site Collectie liggen of niet.

Publiceren binnen dezelfde Site Collectie
Als dat het geval is kun je gegevens van de ene site met de andere site delen door b.v. het Content Query Webpart te gebruiken. Liggen de plaatsen waar de content moet worden gepubliceert binnen dezelfde site (b.v. verschillende webpagina's binnen dezelfde site), dan zijn hiervoor (per Lijst of Bibiotheek) standaard Webparts in de Gallery beschikbaar.

Publiceren buiten een Site Collectie
Als de sites in verschillende Site Collecties liggen dan zou dit met de zoekfunctie kunnen (zoekpagina’s kunnen informatie over verschillende Site Collecties heen verzamelen). Nadeel van gebruik van de zoekmachine is dat er een tijd zit tussen het publiceren van content en het daadwerkelijk zien ervan in een andere Site Collectie, omdat de zoekmachine de content eerst moet indexeren voordat deze beschikbaar is voor publicatie. Deze vertraging is dan afhankelijk van de frequentie waarin de content wordt ge├»ndexeerd (meerdere keren per dag is gebruikelijk).

Andere mogelijkheden
Alternatieven zijn:
  • Gebruik maken van RSS (op een lijst of bibliotheek kan een RSS feed worden aangezet en deze feed kan in een andere site of Site Collectie worden gebruikt in een RSS Webpart). Wel moet dat zijn toegestaan middels een instelling door systeembeheer in de SharePoint omgeving).
  • Zelf een Webpart ontwikkelen waarin een CAML Query wordt gebruikt om content te verzamelen over sites of Site Collecties.
  • Gebruik maken van al aanwezige (third party) Webparts die daarvoor speciaal zijn ontwikkeld en die al beschikbaar zijn in de Webpart Gallery. Anders kan een oplossing worden aangekocht die door een third party is ontwikkeld (zoals een Webpart dat over meerdere Site Collecties kan worden gebruikt, als http://www.lightningtools.com/pages/lightning-conductor-web-part.aspx).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten