woensdag 23 februari 2011

Personaliseren en depersonaliseren van webpagina's

SharePoint biedt de mogelijkheid om een persoonlijke weergave van een web pagina te maken. Dit om bijvoorbeeld extra webonderdelen op de eigen pagina toe te kunnen voegen. In tegenstelling tot de gedeelde weergave is de persoonlijke weergave van een web pagina alleen zichtbaar voor de gebruiker zelf, niet voor alle gebruikers.

Hoe personaliseer ik een web pagina?
1. Navigeer naar de web pagina die gepersonaliseerd nmoet worden
2. Klik het “Welkom ” menu aan (waarbij de eigen gebruikersnaam is
3. Klik het "Deze pagina aanpassen" menu aan
4. Pas de gepersonaliseerde pagina aan
5. Klik het menu Pagina | Opslaan en stoppen met bewerken aan

Opmerking: de knop "Gedeelde weergave weergeven", laat de gedeelde weergave weer zien.

Hoe maak ik personalisatie van een gepersonaliseerde pagina ongedaan?
De gepersonaliseerde weergave van een webpagina verwijderen gebeurt in de volgende stappen:
1. Navigeer naar de web pagina die gepersonaliseerd nmoet worden
2. Klik het “Welkom ” menu aan (waarbij de eigen gebruikersnaam is;
3. Klik het "Pagina-inhoud herstellen" menu aan
4. De pagina is nu weer uitsluitend zichtbaar in de gedeelde weergave

Tips en valkuilen
- Om persoonlijke weergaven te kunnen gebruiken, zal deze optie moeten worden aangezet in de Central Administration.
- Als de betreffende web pagina is uitgechecked, zal het "Deze pagina aanpassen" menu wellicht niet zichtbaar zijn.
- Als webonderdelen niet te verplaatsen zijn in de persoonlijke weergave, probeer dan:
. Te controleren of web onderdelen gesloten en verborgen mogen worden door naar de eigenschappen te kijken van deze webonderdelen
. Te controleren (middels SharePoint Designer) of de zones in de web pagina personalisatie toestaan

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen